Odavanje počasti uz obilježavanje Dana policije

Slika PU_PG/vijesti/2018/DP-CVIJEĆE-MALA-.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska

U povodu Dana policije i blagdana njezina zaštitnika sv. Mihovila, danas je u Rijeci odavanjem počasti te paljenjem svijeća i polaganjem cvjetnog aranžmana ispred spomen obilježja poginulim policajcima Policijske uprave primorsko-goranske započelo svečano obilježavanje Dana policije. Uz predstavnike Policijske uprave Primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, obilježavanju su se pridružili i predstavnici Specijalne jedinice policije Rijeka, kao i predstavnici Udruga proizašlih iz  Domovinskog rata.

Nakon odavanja počasti, u katedrali sv. Vida u Rijeci održana je i sveta misa koju je predvodio velečasni Pavao Mokri, kapelan poslužitelj Policijske kapelanije Sveti Vid u Rijeci. Čestitajući Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila, kapelan Mokri zahvalio je svim policijskim službenicima na predanom djelovanju, pozivajući ih da i nadalje zagovorom svoga zaštitnika Sv. Mihovila čine sigurnu našu zajednicu svojom profesionalnošću, trudom i znanjem.

Obilježavanje Dana policije na području ove Policijske uprave provodi se brojnim aktivnostima, a među ostalima je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave primorsko-goranske. Sutra će se na riječkom Korzu održati središnji dio obilježavanja gdje će policijski službenici građanima predstaviti svoje djelovanje prezentacijom opreme i tehnike, pokaznim vježbama, kao i drugim prigodnim aktivnostima. U petak će se obilježavanje održati i u Opatiji te Rabu organiziranjem sportskih susreta policijskih službenika, prezentacijom opreme i tehnike i ostalim događanjima.



Pisane vijesti