Od 79 prekršaja u prometu, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

Slika alkohol.jpg

Pozivaju vozači i svi ostali sudionici u prometu na odgovorno ponašanje uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa

FOTO: ilustracija

Kao što je i najavljeno, prometna policija na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzire promet na cestama, posebice vožnju pod utjecajem alkohola.
 
Tako je između 11. i 12. studenoga zabilježeno 79 prometnih prekršaja, od kojih osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.  U navedenom razdoblju alkotestirano je 139 vozača, od kojih je jedan odbio provjeru alkoholiziranosti. Od osam vozača kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, njih četvero je bilo s izmjerenim koncentracijama između 1,01 i 1,5 g/kg, a po dvoje s koncentracijama alkohola većim od 1,51 g/kg te između 0,51 i 1,00 g/kg.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg izmjerena je 53-godišnjem vozaču osobnog vozila marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila sinoć, 11. studenoga oko 23.20 sati u riječkoj Vukovarskoj ulici te je isključen iz prometa. Riječ je o vozaču koji je već nekoliko puta prekršajno prijavljivan za istovrsne prometne prekršaje. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog, kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u  trajanju od godine dana.
 
Osim alkohola, policija je zabilježila i 34 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i upravljanja tehnički neregistriranim ili neispravnim vozilom, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te još 23 različita prometna prekršaja.
 
Najveća brzina od 180 km/h izmjerena je jučer oko 12.20 sati, na autocesti kod vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka navedenom brzinom kretao u smjeru Zagreba, unatoč tome što je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
 
Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama ove policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Policija će i nadalje pojačano nadzirati promet te poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje u cilju veće sigurnosti prometa na cestama i smanjenja neželjenih posljedica.
Stoga se ponovo pozivaju vozači i svi ostali sudionici u prometu na odgovorno ponašanje uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa.

Stranica