Neovlašteno koristio vozilo pa prouzročio prometnu nesreću

Slika /uhicenik02.jpg

Vlasnik teretnog vozila, hrvatski državljanin u dobi od 33 godine oštećen je za oko 45.000 kuna.

FOTO: Ilustracija

Lošinjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela i prometnih prekršaja.
Policija ga sumnjiči da je u noći 11. prosinca upravljajući teretnim vozilom na cesti između Malog i Velog Lošinja prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je nedugo prije prometne nesreće  iskoristio odsutnost vlasnika parkiranog i otključanog teretnog vozila te vozilo neovlašteno koristio u prometu. Spomenutim vozilom upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,32 g/g te prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Vlasnik teretnog vozila, hrvatski državljanin u dobi od 33 godine oštećen je za oko 45.000 kuna.
Osumnjičeni 20-godišnjak je priveden u službene prostorije policije te po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen  zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Također, protiv njega će sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnijet optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vožnje pod utjecajem alkohola i ne držanja dovoljne udaljenosti od ruba kolnika uslijed čega je došlo do prometne nesreće.

Stranica