Najviše prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PROMET/2017/Brzina15%20(9).JPG

Kao što je i najavljeno,  policija će nastaviti pojačano nadzirati promet na cestama i narednih dana. Stoga pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa

FOTO: Ilustracija

Ovog vikenda, od 8. do 10. studenoga policija je pojačano nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila 187 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – 43, zatim 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 80 različiti prometnih prekršaja.
Alkotestirana su 242 vozača, a od spomenutih 29 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, najviše ih je bilo u dobnoj skupini od 18. do 24. godine života, njih 15.
Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, koji je zatečen 9. studenoga oko 1 sat na širem području Matulja.
Najveća brzina izmjerena je 8. studenoga oko 10.05 sati na autocesti A7, na području Svilnog gdje je vozač osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Čavli prema Orehovici vozilom upravljao brzinom od 154 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 80 km/h.

U počinjenju prometnih prekršaja zatečena su tri recidivista, i to dvojica koja su upravljala vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan pod utjecajem alkohola. U ovom razdoblju u prometu na cestama nije bilo teško ozlijeđenih osoba, a policija će, kao što je i najavljeno,  nastaviti pojačano nadzirati promet na cestama i narednih dana.
Stoga pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa. Posebno apeliramo na mlade vozače (u dobi  do 24. godine života) da ukoliko upravljaju vozilima ne konzumiraju alkoholna pića, ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti i podcjenjuju opasnosti u prometu na cestama kako ne bi ugrozili svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.  
 

Stranica