Najava: Pojačan nadzor prometa

Slika /alkohol.jpg

NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

FOTO: Ilustracija

Tijekom predstojećeg vikenda i početkom narednog tjedna, od 8. do 12. prosinca policija će poduzimati mjere i radnje u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Naime, 11. studenoga obilježava se tradicionalni običaj krštenja mošta „Martinje“ te se tim povodom na prometnicama može očekivati veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola. Stoga će policijski službenici prometne policije poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje u provedbu kojih će biti uključen odgovarajući broj policijskih službenika i tehnike.  Navedene mjere poduzimat će se posebice na mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja povodom spomenutog običaja.  Policija će sukladno  svojim ovlastima i u skladu s važećim propisima postupati prema  vozačima zatečenim pod utjecajem alkohola, ali i prema svim drugim sudionicima u prometu zatečenim u činjenju prometnih prekršaja.
U cilju prevencije prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja sudionika u prometu te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol savjetujemo:
  • ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza
  • ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti 
  • zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati
  • u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne  
  • najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač vozila
 
NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Pojačani nadzor vozača u studenom i prosincu i dani „Martinja“ u 2019. godini

 

Stranica