Najveća brzina 217 km/h, najveća koncentracija 2,67 g/kg

Slika /A%20Nove%20Fotke/presretac.JPG

Sveukupno je zabilježeno 217 prometnih prekršaja: 115 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa ...

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom vikenda prometna policija je pojačano nadzirala promet na cestama u cilju smanjenja mogućnosti činjenja prometnih prekršaja, a time i nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.
Sveukupno je zabilježeno 217 prometnih prekršaja: 115 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te 68 različitih prometnih prekršaja.
Najveća brzina od 217 km/h izmjerena je 2. travnja oko 17.45 sati 58-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka kojeg je zaustavila posada policijskog presretača kod vijadukta Severinske Drage. Utvrđeno je kako se osobnim vozilom  kretao u smjeru Zagreba, upravljajući navedenom brzinom unatoč što je na tom mjestu ograničenje brzine od 110 km/h.  Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.
Najveća koncentracija alkohola od 2,67 g/kg izmjerena 3. travnja oko 19.00 sati, a riječ je o 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka kojeg je policija zaustavila na području grada Krka. Spomenuti vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Navedeni vozači, kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja  sankcionirani su  sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Inače, ovog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća, a pet je osoba lakše ozlijeđeno.
U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.
 

Stranica