Najava:"Živim život bez nasilja" u Rijeci

Slika /logo-sm.jpg

 FOTO:ilustracija

Kampanja pod nazivom „Živim život bez nasilja“ koju od 2010. godine zajednički provode MUP i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), nastavlja s provođenjem aktivnosti za prevenciju i sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Tako će se u četvrtak, 17.svibnja u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci u sklopu navedene kampanje održati interaktivna radionica i tematska predstava. 

Interaktivnu radionicu za učenike od V. do VIII. razreda održat će policijski službenik Odjela za prevenciju Ministarstva unutarnjih poslova i predstavnik Udruge Status M.

Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio zanimljivih informacija na koje će se učenici uputiti tijekom radionice.

Nakon interaktivne radionice učenici će imati priliku pogledati predstavu pod nazivom „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“. Ova je predstava dio projekta  THE/ARTO, prvom sustavnom projektu edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Pokrenuli su ga  poznati dramski umjetnik, Zijah A. Sokolović (ujedno  i redatelj predstave), te  glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Dražen Šivak.

 Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći ne nasilju?, neka su od pitanja na koja ovaj kazališni komad daje odgovore.

            Sve su ove aktivnosti usmjerene u cilju senzibiliziranja javnosti na problem nasilja, kao i prevencije svih oblika nasilja te izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije.

 

            Pozivamo sve građane, mlade i one starije da i sami doprinesu ostvarivanju navedenih ciljeva te i ovoga puta podrže kampanju „Živim život bez nasilja“.

 



Stranica