Najava Sajma mogućnosti: Izaberi aktivnost i akcijaaaaaaaaa

Slika AKCIJE/ZVM_MALA.jpg

FOTO:ilustracija

U utorak 22. svibnja 2012. godine i to u vremenu od 09,00 do 13,00 sati održat će se u Dvorani mladosti u Rijeci Sajam mogućnosti.

Prvi Sajam mogućnosti održan je u svibnju  prošle godine na riječkome Korzu, gdje se okupilo više od tisuću učenika riječkih osnovnih škola. Ove godine na Sajmu se očekuje više od dvije tisuće učenika IV. i V. razreda iz osnovnih škola s područja Grada Rijeke. I ove će godine na sajmu biti predstavljeno niz kulturno-umjetničkih, sportskih i drugih udruga koje se bave organizacijom slobodnog vremena djece i učenika koji će na štandovima imati priliku predstaviti svoje aktivnosti.

Valja spomenuti da će i Policijska uprava primorsko-goranska također imati svoj štand gdje će se prezentirati policijska oprema i tehnika, a tu će biti i uvijek djeci interesantan, nezaobilazni policijski pas.

Uz prigodan kulturno-zabavni program, za učenike su organizirana i natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama, te natjecanje u trci „kariola“. Učesnicima sportskih natjecanja bit će podijeljene prigodne nagrade i zahvalnice.

Podsjećamo da je Sajam mogućnosti druga komponenta preventivnog programa Zajedno više možemo, koji se od 2010. godine provodi u riječkim osnovnim školama u suradnji Odsjeka za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke. Tijekom provođenja prve komponente programa „Mogu ako hoću – 1“ učenici su posjetili najbližu policijsku postaju gdje su imali priliku upoznati se s radom policije. Provođenjem  Sajma mogućnosti nastoji se animirati što veći broj djece osnovnoškolskog uzrasta za  uključivanje u izvannastavne aktivnosti kao jedan od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti,vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, te razvijanje odnosa povjerenja djece s policijom.

 

Dragi roditelji,

Upoznajte se s ponudom sportskih, umjetničkih i drugih izvannastavnih aktivnosti u našem gradu i omogućite djeci da vaše dijete u pravo vrijeme razvije svoje najbolje osobine i sposobnosti.



Stranica