NAJAVA: Nastavak provedbe preventivnog programa „Zajedno više možemo“

Slika PU_PG/ZVM.jpg

FOTO: Ilustracija 

U srijedu, 26. rujna u 9 sati u III. policijskoj postaji Rijeka započinje provedba preventivnog programa „Zajedno više možemo“ na području grada Rijeke u školskoj 2018/2019. godini.   Učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Centar“, u pratnji učiteljice i kontakt policajca posjetit će III. policijsku postaju Rijeka, gdje će prisustvovati realizaciji prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1).

Učenici će se na postaji upoznati s ulogom policije u zaštiti života i sigurnosti građana, štetnosti različitih opojnih sredstava (alkohol, droge), kako se zaštititi i što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, štetnosti nasilja i dr. Nakon predavanja uslijedit će obilazak policijske postaje i razgledavanje policijske opreme i tehnike.

Podsjećamo, preventivni program „Zajedno više možemo“ usmjeren je na prevenciju i zlouporabu opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a provodi se kroz pet komponenti kojima su obuhvaćeni učenici četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola te roditelji učenika šestih razreda. Jedan od ciljeva programa je i približavanje policije i njenog rada učenicima.

Provedba programa započela je u listopadu 2010. godine u suradnji s Gradom Rijeka za 24 riječke osnovne škole, naknadno se u program uključio i Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, a od ove školske godine u programu će sudjelovati i učenici riječke Katoličke škole.

U organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske program se provodi i na području općina Čavle i Jelenje, na području Liburnije, Crikvenice i Novog Vinodolskog.



Pisane vijesti