Na granici - droga u jabuci, boci omekšivača...

Slika kontrola granica.jpg

Tako je 32-godišnji njemački državljanin marihuanu sakrio u plodu jabuke, a njegov 26-godišnji sunarodnjak u pakiranju soka u granulama

FOTO: ilustracija

Tijekom ovoga vikenda na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak granični su policajci zaplijenili drogu kod  14 stranih državljana u dobi od 18 do 32 godine. Tako je droga zaplijenjena kod četiri njemačka i isto toliko francuskih državljana, kod po dvojice državljana Švicarske i Norveške,  kao i kod jednog državljanina Italije i Austrije. Ukupno je zaplijenjeno 61,84 gram marihuane, 13,95 grama hašiša, 5,52 grama kokaina i 9 tableta MDMA.

Osim uobičajenih mjesta , kao što su pretinci i sjedišta vozila, neki od stranaca pokušali su drogu prenijeti sakrivenu na drugim interesantnim  mjestima.  Tako je 32-godišnji  njemački državljanin marihuanu sakrio u plodu jabuke, a njegov 26-godišnji sunarodnjak u pakiranju soka u granulama. 23-godišnji Francuz sakrio je marihuanu i hašiš u prerađenom upaljaču, dok je Talijan držao 23,41 gram marihuane u bočici omekšivača. Austrijanac je pak staklenu bočicu sa sadržajem marihuane držao u donjem rublju.

Svi strani državljani su procesuirani na Prekršajnom sudu u Opatiji, a bit će i kazneno prijavljeni zbog zlouporabe droge.



Stranica