Krađe iz vikendice, kuće, apartmana i hotela

Slika auto_policija02.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provode više kriminalističkih istraživanja s područja takozvanog „turističkog kriminaliteta“.

U sklopu navedenog istražuje se teška krađa novca koju je 27. srpnja nepoznati počinitelj počinio u vikend kući u Njivicama na otoku Krku, na štetu državljanke Njemačke. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Državljani Njemačke i Kazakstana oštećeni su istog dana također za nekoliko desetaka tisuća kuna kada su iz kuće u Dramlju ukradeni novčanici i drugi predmeti. U apartmanu u Ičićima 28. srpnja je zabilježena krađa na štetu državljana Austrije i Mađarske. Nepoznati počinitelj otuđio im je mobitele i novčanike, ukupne vrijednosti oko 6 000 kn. Iz sobe hotela u Malinskoj na Krku kradljivac je austrijskom državljaninu odnio domaći i strani novac, u ukupnom iznosu od oko 1 000 kn.

Policija traga za kradljivcima i nestalim predmetima, a građane upozoravamo da vrijedne stvari drže pod nadzorom ili u sefu hotela ili apartmana. U protivnom, tijekom ljetne sezone, čest je slučaj da se vrijednih stvari domognu kradljivci.



Stranica