​Krk: U prometnoj akciji evidentirana 162 prekršaja

  • Slika /PROMET/KRK-1-PROMET.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom trajanja represivno-preventivne akcije sveukupno su kontrolirana 466 vozila i pri tome evidentirana 162 prekršaja

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Policijske postaje Krk, u suradnji s djelatnicima Službe prometne policije Policijske uprave, proveli su u petak, 17. svibnja, akciju pojačanog nadzora prometa na otoku Krku i pri tome evidentirali 162 prekršaja.
 
Tijekom trajanja represivno-preventivne akcije od 16 do 21 sati sveukupno je kontrolirano 466 vozila, od kojih su 362 osobna vozila, 54 teretna vozila, 24 motocikla, 13 mopeda, šest autobusa te sedam ostalih vozila.
 
Najveći broj zabilježenih prekršaja je u kategoriji nekorištenje obveznog sigurnosnog pojasa u vožnji i to 89 prekršaja, od kojih su počinili 64 vozača u osobnom vozilu, devet u teretnom, a 16 osoba nije koristilo pojas na stražnjem sjedalu osobnih vozila.
 
Slijede prekršaji nepropisnog korištenja mobitela u vožnji (7), zatim šest prekršaja pod utjecajem alkohola, pet prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja zatjecanja u vožnji s drogom, isti broj prekršaja pretjecanje i obilaženja, tri prekršaja prekoračenja brzine, pretovara kod teretnih vozila i tri prekršaja vozača motociklista kojima na vozilu se ne može očitati registracijska oznaka ili nije vidljiva, dva prekršaja odbijanja alkotestiranja ili test na droge, dva prekršaja vožnje s neregistriranim vozilom te dva prekršaja isteka prometne dozvole.

Uz navedeno evidentirani su po jedan prekršaj prekomjerne brzine do 50 km/h izvan naselja, prekršaj vožnje bez zaštitne kacige i bez potrebne kategorije.
 
Policijski službenici su tijekom akcije evidentirali i tri prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici te dva prekršaja iz Zakona o strancima. Vozačima koji u nadzoru nisu zatečeni u prekršaju darovali su privjeske i druge prigodne poklone.
 
Osim spomenutog, službenici Carinske uprave evidentirali su tri prekršaja iz domene carine,  a tri prekršaja inspektori cestovnog prometa Državnog inspektorata.
 
Ovakve ciljane akcije u kojima sudjeluju i carinski službenici te inspektori cestovnog prometa nastavit će se provoditi u sljedećim mjesecima i na ostalim područjima u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kako bi se ostvarila što veća razina sigurnosti u prometu.
 
 

Stranica