Krk: Osumnjičen za počinjenje lažne uzbune

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Kazneno je prijavljen 42-godišnjak jer je policiji uputio lažnu dojavu o pucanju iz vatrenog oružja na Krku, kao i dobivenim ozbiljnim prijetnjama

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Lažna uzbuna“.
 
Sumnjiči se da je 4. svibnja ove godine u 23:17 sati s mobilnog telefona nazvao policiju na broj 192 te tom prilikom naveo da se nalazi u mjestu u blizini grada Krka te da svjedoči pucanjem iz oružja, kao i da mu je susjed uputio ozbiljne prijetnje.
 
Policijski službenici su žurno došli u mjesto koje je osumnjičenik naveo, međutim, nisu naišli ni na kakvu svađu ili pucanje iz oružja, odnosno nisu utvrdili nikakvo kazneno djelo ili prekršaj.
 
Osumnjičenik je do ovog tjedna bio nedostupan policiji pa je jučer priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je dojava 42-godišnjaka u potpunosti bila neistinita. Time je lažno alarmirao policiju, a i iskoristio bez dozvole osobne podatke svog susjeda povezujući ga za izmišljeni događaj prijetnje i narušavanja javnog reda i mira.
 
Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 42-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. K tome je i prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o prebivalištu.

Priopćenja