Koronavirus - upute kako kontaktirati policiju i savjeti građanima

Slika primgor-policija.jpg

I dalje, sve građane molimo te upućujemo da u službene prostorije dolaze samo u žurnim slučajevima te se pri tom striktno pridržavaju svih mjera samozaštite,  poštuju preporuke o udaljenosti od drugih osoba te postupaju po uputama policijskih službenika.  

FOTO: Ilustracija

U cilju zaštite zdravlja i smanjenja mogućnosti širenja koronavirusa, Policijska uprava primorsko-goranska prethodnih dana uputila je građane na mogućnosti podnošenja zahtjeva i rješavanja određenih poslova putem sustava e-građanin te na druge odgovarajuće načine.
 
Uz upute i obavijesti vezane uz upravne poslove i prometne nesreće i prekršaje,  građane također upućujemo da dojave o različitim kažnjivim radnjama mogu javiti na telefon 192, na brojeve telefona ili na adrese  elektroničke pošte policijskih postaja u sastavu ove Policijske uprave, koje mogu pronaći  OVDJE  ili putem aplikacije E-policija.
 
U slučaju da građani moraju osobno pristupiti u službene prostorije, policijski službenici će ih kontaktirati te ima dati daljnje upute. Također, građani koji su oštećeni nekom kažnjivom radnjom potvrdu mogu zatražiti elektroničkom poštom.
U slučaju zahtjeva na koje se naplaćuje upravna pristojba, isti se uz dokaz o plaćenoj pristojbi mogu dostaviti redovnom poštom te će podnositeljima zahtjeva na isti način biti dostavljena potvrda ili odgovor na podnesak.

I dalje, sve građane molimo te upućujemo da u službene prostorije dolaze samo u žurnim slučajevima te se pri tom striktno pridržavaju svih mjera samozaštite,  poštuju preporuke o udaljenosti od drugih osoba te postupaju po uputama policijskih službenika.
 
Dosad objavljene obavijesti možete pronaći na poveznicama:  
 
Obavijest za građane: Obavljanje upravnih poslova
Uputa građanima – Postaja prometne policije Rijeka – rad sa strankama
Obavijest: Zaprimanje zahtjeva za boravak i rad elektroničkom poštom
 
Nadalje, i ovom prilikom upućujemo građane, posebno one starije životne dobi na poduzimanje odgovarajućih mjere samozaštita. Iako u nekoliko proteklih dana na području ove Policijske uprave nismo zabilježili slučajeve prijevara ili krađa na štetu starijih građana počinjenih u njihovim domovima, molimo građane da budu oprezni u kontaktu s nepoznatim osobama. Ukoliko sumnjaju da se netko lažno predstavlja bilo kao policijski službenik, volonter crvenog križa, djelatnik civilne zaštite ili neka druga službena osoba, potrebno je o tome odmah obavijestiti policiju pozivom na broj 192.
 
Posebno apeliramo na građane kojima je određena mjera samoizolazicije te u interesu očuvanja njihova zdravlja i zdravlja drugih ističemo važnost pridržavanja ove mjere. Policija će i nadalje postupati po dojavama o mogućim kršenjima mjera samoizolacije te u slučajevima kada se utvrdi nepridržavanje spomenute mjere o tome obavijestiti Državni inspektorat radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.
 
Potrebne informacije o koronavirusu građani mogu dobiti pozivom na broj 113, internet stranici Koronavirus.hr i na stranici Ravnateljstva civilne zaštite .

U okolnostima kada je odgovorno ponašanje svakog pojedinca od iznimne važnosti, Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima na razumijevanju i pridržavanju mjera nužnih za očuvanje svog zdravlja, zdravlja svojih bližnjih i svih s kojima dolaze u kontakt.
 
 

Stranica