Kod 11 teretnih vozila 23 prekršaja

Slika PROMET/2017/Kikovica17%20(1).jpg

Najveći je broj prekršaja tehničke neispravnosti vozila – ukupno deset te šest prekršaja pretovara tereta

FOTO: Ilustracija

Jučer, 20. veljače od 10 do 15 sati na području Kikovice provedena je ciljana akcija nadzora teretnih vozila. Akcija je provedena u suradnji djelatnika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Mobilne jedinice carine, Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila.
U pet sati akcije kontrolirano je 14 teretnih vozila, a kod 11 teretnih vozila sveukupno su zabilježena 23 prekršaja.
Najveći je broj prekršaja tehničke neispravnosti vozila – ukupno deset, i to u tri slučaja su utvrđene lakše tehničke neispravnosti zbog kojih su teretna vozila isključena iz prometa, a u tri slučaja zbog opasnih tehničkih neispravnosti  zabranjeno im je daljnje sudjelovanje u prometu.  Od ostalih prekršaja izdvajamo šest prekršaja pretovara, po jedan prekršaj tahografa i neosiguranog tereta te prekoračenja brzine, dok se ostali prekršaji odnose na dokumentaciju vozača, vozila i druge prometne prekršaje.
Policija će i u narednom razdoblju nastaviti s provedbom sličnih akcija u prometu radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama, smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika.
 

Stranica