Kazneno prijavljeni zbog gospodarskog kriminaliteta

Slika novac1.jpg

Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršio je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom iz okolice Osijeka i 59-godišnjakom iz Rijeke zbog više kaznenih djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Policijski službenici su utvrdili da su 34-god

Foto: Ilustracija

Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršio je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom iz okolice Osijeka i 59-godišnjakom iz Rijeke zbog više kaznenih djela s područja gospodarskog kriminaliteta.

Policijski službenici su utvrdili da su 34-godišnjakinja i 59-godišnjak u svojstvu odgovornih osoba građevinske tvrtke iz Rijeke, od 2008. do 2009. godine u više navrata s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za navedenu tvrtku propustili obračunati i uplatiti PDV i porez na dobit, čime su oštetili Državni proračun Republike Hrvatske za iznos od 878 890,29 kn. Također su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, iskoristili svoj položaj i ovlasti te su neosnovanim isplatama sa žiro računa tvrtke prisvojili 1 787 315,50 kn, na štetu spomenute građevinske tvrtke.

Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci se kazneno prijavljuje 34-godišnjakinja za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

59-godišnjak se prijavljuje za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, dok se građevinska tvrtka iz Rijeke prijavljuje za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.



Stranica