Kazneno prijavljen za razbojničku krađu, a prekršajno zbog zlouporabe droge

Slika /uhicenik02.jpg

Zbog snova sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe, 46-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
 
Sumnjiči se da je u subotu, 11. prosinca, iz trgovine u središtu Rijeke u ulici Ante Starčevića otuđio nekoliko različitih artikala vrijednosti par stotina kuna. Kada ga je zaštitar u trgovini pokušao spriječiti u bježanju, fizički ga je napao i odgurnuo te se udaljio u nepoznatom smjeru pri tome ostavljajući otuđene predmete. Tijekom kriminalističkog istraživanja je kod 46-godišnjaka pronađena i manja količina droge kokain i heroin.
 
Poradi osnova sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela razbojničke krađe, 46-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Uz navedeno je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica