Info-punktovima do bolje informiranosti građana i turista

Slika Prevencija/2021/Info-Trsat.jpg

Ovog tjedna info-punktovi će biti postavljeni na Trsatskoj gradini, kod bazena na Kantridi, u Mošćeničkoj Dragi i Opatiji

FOTO: PU primorsko-goranska

U petak, 2. srpnja policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske započeli su s intenzivnijim informiranjem i savjetovanjem građana i turista u cilju što bolje prevencije kažnjivih radnji koje su učestalije tijekom turističke sezone. Radi toga su organizirali i održali info-punkt na Trsatskoj gradini, gdje su u neposrednom kontaktu savjetovali građane i turiste, koji su posjetili ovo poznato riječko odredište.
Tako su svi zainteresirani mogli dobiti više informacija i savjeta o samozaštiti i prevenciji kaznenih djela poput krađa na plažama, provala u automobile, stanove, smještajne objekte i o drugim kaznenim djelima.  Uz to, izravno su od policijskih službenika iz Odjela prevencije, Daria Tonkovića i Tonija Stanića mogli dobiti i ostale savjete i općenite informacije o prometu, javnom redu i miru, upravnim i drugim poslovima iz nadležnosti ove Policijske uprave.
Uz  savjete i preporuke, posjetiteljima Trsatske gradine podijeljeno je 30 -ak informativno-edukativnih letaka i brošura, koji sadrže niz praktičnih savjeta i uputa građanima kako ne bi postali žrtvama različitih oblika  kaznenih djela.
Dosadašnja iskustva upućuju na dobru zainteresiranost građana, domaćih i stranih turista za komunikaciju s policijskim službenicima na preventivnim info-punktovima organiziranim na području Policijske uprave primorsko-goranske. Stoga će ovog tjedna u suradnji Odjela prevencije, I. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Opatija,  biti održani prema slijedećem rasporedu:
 
  • 8. srpnja od 10 do 12 sati u Mošćeničkoj Dragi, Šetalište 25. travnja na obalnoj šetnici i u kampu,
  • 9. srpnja od 11 do 12 sati  - Rijeka, Trsatska gradina,
  • 9. srpnja od  9.30 do 11.30 sati  - plaža „Ploče“ kod bazena Kantrida,
  • 9. srpnja od 10 do 12 sati  u Opatiji, Maršala Tita, uz kupalište Slatina.
     
 
 

Stranica