Građani, dostavite lokacije za nadzor brzine

Slika /PROMET/brzina.jpg

Prijedlozi lokacija za nadzor brzine mogu se dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr

FOTO: Ilustracija
 
Pozivamo građane da od 1. do 10. lipnja  predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske. Također molimo i prijedloge lokacija na kojima će se provoditi testiranja na alkohol i droge.
 
S naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  građani u spomenutom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati pogodne lokacije za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila i nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu koja će biti provedena 17./18. lipnja od 7.00 do 7.00 sati.

Akcija će se provesti na području svih policijskih uprava u RH i drugih zemalja Europske unije u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.
 
Naime, nepropisna brzina, kao i brzina neprimjerena uvjetima stanju kolnika, jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu.
 
Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija i u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica