Godišnjica pogibije zapovjednika SP „Ajkule“ Marina Jakominića

Slika PU_PG/vijesti/2018/MJ-MALA-29.8..jpg

FOTO: PU primorsko-goranska

Danas je u Rijeci obilježena godišnjica pogibije legendarnog zapovjednika Specijalne postrojbe policije „Ajkule“ iz Domovinskog rata- Marina Jakominića. U znak sjećanja na grobnici na Kozali položili su cvijeće i zapalili svijeće njegove kolege suborci te predstavnici policije, Grada Rijeke i Udruge Specijalne policije iz  Domovinskog rata „Ajkula".

Na obilježavanju su sudjelovali u ime Policijske uprave primorsko-goranske načelnik Tomislav Dizdar i zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka, Marinko Marijanović sa suradnicima. U ime Grada Rijeke obilježavanju je prisustvovao gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Marino Jakominić, čije ime nosi i jedna od riječkih ulica,  poginuo je 29. kolovoza 1992. u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu. Zapovjednikom specijalne jedinice policije imenovan je 5. rujna 1991. godine. Prije tog imenovanja bio je angažiran na policijskim poslovima u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Po preuzimanju dužnosti zapovjednika odlazi na gospićko ratište, a nakon povratka u Rijeku, u travnju 1992. godine odlazi u Dubrovnik s 50 branitelja gdje se tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi Dubrovačkoj i Konavlima istaknuo izvrsnim vojnim procjenama koje su rezultirale uspješnom obranom, kao i brigom za svakog  pojedinog suborca.

Nakon povratka iz  Dubrovnika i kraćeg boravka u Rijeci, sa svojim specijalcima odlazi na ličko ratište na područje Velebita gdje je nažalost i poginuo.



Pisane vijesti