Dvoje stranih državljana ostvarilo obilježja 28 kaznenih djela-privedeni pritvorskom nadzorniku

Slika 2022/policija-no%C4%87.jpg

Talijanski državljani, 65-godišnjak i 35-godišnjakinja su uz  kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Trogir u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave karlovačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom, državljanima Italije.
 
Naime, policijski službenici Policijske postaje Trogir su 1. srpnja zaprimili prijavu kako je dvoje stranih državljana u hotelu na području Trogira 26. lipnja 2022. godine iznajmilo sobu u kojoj su boravili do 1. srpnja, da bi potom napustili hotel bez plaćanja računa za smještaj i usluge.
 
Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji kako bi pronašli osobe koje su svojim ponašanjem ostvarili elemente kaznenog djela Prijevara. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako su se osobe najvjerojatnije koristile krivotvorenim ispravama i lažno se predstavljali, a sve u cilju neplaćanja nastalih troškova.
 
U cilju pronalaska osoba za koje je utvrđeno da su se koristili lažnim identitetom prilikom prijave u hotel, policijski službenici su raspisali potragu i poduzimale su se mjere traganja.
 
U nedjelju, 10. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su, u koordinaciji s policijskim službenicima iz Policijske postaje Opatija, u hotelu na području Crikvenice pronašli dvije osobe – muškarca i ženu - državljanku Italije, kojoj su odmah utvrdili identitet, i muškarca, kojem je identitet naknadno utvrđen u službenim prostorijama jer nije kod sebe imao dokumente. Osobe su uhićene i istog dana prepraćene u Policijsku postaju Trogir koja je za njima raspisala potragu, kako bi se nad njima provelo kriminalističko istraživanje.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom lipnja i srpnja ove godine 61-godišnjak i 35-godišnjakinja ostavili obilježja većeg broja kaznih djela Krivotvorenje isprava i Prijevara, odnosno da je 61-godišnji državljanin Italije ostvario obilježja ukupno 16 kaznenih djela - devet  kaznenih djela Krivotvorenja isprave i sedam kaznenih dijela Prijevara, a 35-godišnja državljanka Italije, da je ostvarila obilježja 12 kaznenih djela -  sedam kaznenih djela Krivotvorenje isprave i pet kaznenih dijela Prijevare.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 61-godišnjak i 35-godišnjakinja izradili više lažnih talijansku isprava - osobnih iskaznica - temeljem kojih su se prijavljivali u hotele, zajedno koristili usluge hotela da bi potom hotele napustili bez plaćanja računa, i to:
  •        19. lipnja 2022. - tri dana su koristili usluge hotela u Karlovcu, nakon čega su isti napustili ne plativši račun u iznosu 4.575,00 kuna,
  •        22. lipnja 2022. - četiri dana su koristili usluge hotela u Fužinama, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu od 1.666,00 kuna,
  •        1. srpnja 2022. - zajedno s državljankom Italije šest dana koristio usluge hotela u Trogiru, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu 6.744,00 kuna.
 
Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnjak u pet slučajeva prilikom zaključivanja ugovora vezano uz korištenje mobilnih usluga doveo u zabludu djelatnike tvrtke na način da se lažno predstavio, te je na osnovu krivotvorenih isprava zaključio ugovor, a također je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjakinja to isto napravila u pet slučajeva.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja talijanski su državljani, uz kaznenu prijavu, predani su pritvorskom nadzorniku.


Stranica