Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /AKCIJE/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA-plakat%201-11.12..jpg

Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava

FOTO: Ilustracija
 
Od početka godine policija je evidentirala četiri dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava građana s područja Krka, Gorskog kotara i Rijeke.
Tako su predane dvije automatske puške i jedna lovačka puška, spremnik za streljivo automatske puške, tri ručne bombe M-75 te ukupno 2445 komada različitog streljiva. U navedenom razdoblju na širem području Crikvenice je pronađena i jedna zaostala minobacačka mina  81 mm iz II svjetskog rata. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuta prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava. Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.
 
Posebno molimo građane da prilikom eventualnog pronalaska eksplozivnih sredstava ih ne diraju i ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već isto neka dojave policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti.
 
Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava, mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica