Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /AKCIJE/momt04.jpg

Svi građani koji se žele pridružiti akciji "Manje oružja, manje tragedija" dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.  

FOTO: Ilustracija

Proteklih dana trojica građana s područja Rijeke policiji su predali automatsku pušku s pripadajućim spremnikom, pet ručnih bombi M75 i M52, deset komada streljiva, od čega nekoliko komada rasprskavajućeg streljiva te deset komada detonatorskih kapisli. Navedene predmete od građana su na siguran način preuzeli policijski službenici. Građani koji su policiji predali navedene i potencijalno opasne predmete neće biti ni na koji način sankcionirani.
Ovo je omogućeno u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 2007. godine radi senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja te smanjenja neželjenih posljedica koje mogu nastati nezakonitim držanjem oružja. Na ovaj način građani mogu policiji predati automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvatineželjene posljedice. Dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, nakon čega će po navedene predmete doći policijski službenici te ih od građana preuzeti na siguran način.
Također apeliramo na građane da navedene predmete ne ostavljaju na mjestima dostupnim drugim osobama, kao što su kontejneri za smeće, šume, livade i slično. U slučaju pronalaska ovih predmeta na nekom od navedenih mjesta potrebno je odmah obavijestiti policiju, a zatečene predmete ne dirati ili pomicati  kako ne bi  došlo do njihova aktiviranja i ozljeđivanja.
Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija"


Stranica