Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim Riječaninom

Slika policija05.jpg

 Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Rijeke, zbog kaznenih djela krađe i prijevare. Utvrdili su da je u razdoblju od 2. siječnja do 4. ožujka počinio krađu na štetu poduzeća s područja Matulja.

Foto: Ilustracija

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Rijeke, zbog kaznenih djela krađe i prijevare. Utvrdili su da je u razdoblju od 2. siječnja do 4. ožujka počinio krađu na štetu poduzeća s područja Matulja. Krađu je počinio na način da je iz dvije kuće u izgradnji u mjestu Rukavac ukrao bakrene kablove, aluminijske oluke, te bakrene cijevi za podno grijanje. Ukupna materijalna šteta se prociijenjuj na više od 4 000 kn.

Isti počinitelj je 30. ožujka prevario 37-godišnjaka iz Lovrana, predstavivši se kao građevinski inspektor koji će mu za 1 000 € pomoći oko rješavanja dokumentacije za građevinske radove na području Lovrana. Oštećeni 37-godišnjak je platio dogovoreni iznos, ali je ubrzo shvatio da je prevaren pa je sve prijavio policiji.

Zbog krađe i prijevare djela opatijska policija kazneno prijavljuje 30-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.



Stranica