Događaji na granici

Ovoga je vikenda na graničnim prijelazima Pasjak, odnosno Rupa prilikom redovne kontrole vozila od jednog talijanskog državljanina zaplijenjena je manja količina opojne droge marihuane, a u vozilu kojim je upravljao jedan državljanin Austrije pronađeno je 396 šteka cigareta.

Dana 24. listopada oko 10,15 sati, na graničnom prijelazu Pasjak, pri ulasku u Republiku Hrvatsku kontrolirano je kamper vozilo talijanskih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao talijanski državljanin rođ. 1977. godine koji je neovlašteno posjedovao oko 6,00 grama opojne droge marihuana. Protiv 31-godišnjeg talijanskog državljanina podignut je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Istog je dana i procesuiran na Prekršajnom sudu u Opatiji gdje je mu je izrečena novčana kazna. U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kaznena prijava podnosi redovnim putem. 

Dana 25.listopada u 21,50 sati, na graničnom prijelazu Rupa, prilikom izlaska iz Republike Hrvatske kontrolirano je osobno vozilo marke „Seat“, austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnji austrijski državljanin. Pregledom vozila u trima putnim torbama, te ispod sjedala pronađeno je ukupno 396 šteka cigareta raznih marki. Cigarete su preuzeli službenici carine te je u carinskom postupku ovaj talijanski državljanin novčano kažnjen.

Nakon kriminalističke obrade utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje“ carinskog nadzora“ te se kazneno prijavljuje redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica