Delnice: Preventivne aktivnosti u kampanji Web-heroj

  • Slika /Prevencija/WEB%20HEROJ%203%20Tr%C5%BEni%20dan%20Delnice.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građani su imali priliku kroz izravni razgovor s policijskom službenicom saznati informacije o problematici kibernetičkog kriminaliteta

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je u Delnicama održan tradicionalni tržni dan kada stanovnici toga kraja mogu na jednom mjestu kupiti različite proizvode domaćih proizvođača. U sklopu toga policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar Gabrijela Pantar predstavila je građanima kampanju WEB HEROJ - Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba.
 
Riječ je o aktualnoj kampanji MUP-a koja se provodi kroz projekt „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“.

Tako su građani imali priliku da kroz izravni razgovor s policijskom službenicom saznaju informacije o problematici kibernetičkog kriminaliteta, a podijelila im je i letke, brošure te druge promidžbene materijale s korisnim informacijamakoji su dio navedene kampanje.
Policijska službenica im je uz to navela više primjera prijavljenih kaznenih djela internetske, odnosno računalne prijevare, ali i savjetovala kako se mogu samozaštiti te istakla da budu oprezni i da se vode mišlju ako nešto nije istinito u stvarnom svijetu, svakako nije ni u virtualnom.
Posebno im je naglasila važnost prijavljivanja ukoliko postanu žrtvom ove vrste ili bilo kojeg drugog kaznenog djela te načinima prijave policiji.
 
Inače, kroz kampanju web-heroj se planira edukacijom građanima približiti važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite. Jačanje svijesti građana  provodi se putem javne preventivne kampanje koja obuhvaća ciljane skupine poput trgovačkih društava koja su žrtve tzv. CEO i BEC prijevara i malicioznih računalnih programa, djece koja su žrtve nasilja i prijevara na internetu te opću populaciju kao žrtve investicijskih i drugih vrsta internetskih prijevara.
 

Stranica