Čuvajte svoj nakit od drskih kradljivaca

Slika A Nove Fotke/policija09.JPG

Drske krađe učestalije su dolaskom ljepšeg vremena kada su predmeti, poput zlatnih ogrlica i lančića, dostupniji počiniteljima ovih kaznenih djela. Njihove žrtve najčešće su osobe starije životne dobi 

FOTO: Ilustracija 

Tijekom jučerašnjeg dana policija je zaprimila prijave dviju građanki koje su na području Rijeke ostale bez svog zlatnog nakita. Tako je oko 12,45 sati na autobusnoj stanici u Ulici Fiorella la Guardia 52-godišnjoj Riječanki drski kradljivac s vrata otrgnuo zlatni lančić s privjescima. Nešto kasnije, oko 14,15 sati dok je hodala Vukovarskom ulicom bez zlatnog lančića ostala je i 60-godišnjakinja iz Senja. Počinitelji su se u oba slučaja trkom udaljili u nepoznatom pravcu. Za njima i za otuđenim predmetima tragaju policijski službenici I. i II. policijske postaje Rijeka. Ukupna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Drske krađe učestalije su dolaskom ljepšeg vremena kada su predmeti, poput zlatnih ogrlica i lančića, dostupniji počiniteljima ovih kaznenih djela. Njihove žrtve najčešće su osobe starije životne dobi, naročito žene. Počinitelji im u većini slučajeva prilaze na javnim mjestima na kojima se nalazi manje ljudi, napadaju iznenada i s leđa, trgaju nakit s vrata ili  predmete iz ruku nakon čega bježe. Iako počinitelji u pravilu izbjegavaju izravan sukob moguće je da žrtve budu i teže ozlijeđene.

Kako bi izbjegli ili smanjili mogućnost da postanete žrtvom drskih kradljivaca savjetujemo:

  • Nemojte pokazivati vrijednosti koje imate
  • Ukoliko je moguće krećite se u društvu više osoba
  • Izbjegavajte noćne šetnje i kretanje na neosvijetljenim mjestima
  • Nakit (lančiće, ogrlice) pokušajte sakriti ispod odjeće
  • Ne pružajte otpor i pokušajte ostati prisebni
  • Potrudite se zapamtiti što više detalja o počinitelju (izgled, govor, odjeću)
  • U slučaju da ste ipak postali žrtvom drske krađe odmah nazovite policiju na 192!



 



Stranica