Čuvajte se kradljivaca!

Slika grbnahaubi.jpg

FOTO: Ilustracija 

Zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela nad 48-godišnjakom s područja Viškova policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje te ga kazneno prijavili za dvije teške krađe, prijevaru i krivotvorenje isprava.

Utvrđeno je kako je u svibnju ove godine na području Kantride u Rijeci provalio u osobna vozila Renault clio i Škoda octavia. Na štetu 58-godišnje Riječanke otuđio je manji novčani iznos i kreditnu karticu koju je potom koristio, dok je na štetu 43-godišnjeg Riječanina otuđio uređaj za navigaciju. Ukupna šteta je oko tisuću kuna.

Isto tako, jučer tijekom dana policija je zabilježila dvije krađe iz vozila te nekoliko krađa u trgovačkim centrima. Krađe novca i drugih predmeta iz nezaključanih vozila  zabilježene su u  Šilu na otoku Krku i Lovranu, dok su građani bez novčanika i osobnih isprava ostali u trgovačkim centrima na području Škurinja i Pećina u Rijeci te Matuljima nakon što su svoje stvari ostavili bez nadzora na potrošačkim kolicima. Ukupna šteta je nekoliko tisuća kuna.

Stoga i ovom prilikom sve građane i turiste koji borave na području Primorsko-goranske županije pozivamo na dodatni oprez. Samo trenutak nepažnje dovoljan je da postanete žrtvom krađe.

Brojne korisne savjete o tome kako zaštititi sebe i svoju imovinu možete pronaći na Internet stranicama Policijske uprave primorsko-goranske na adresi http://primorska.policija.hr//MainPu.aspx?id=111921

 



Stranica