Crikvenička policija i učenici započeli obilježavanje Dan ružičastih majica

  • Slika Prevencija/2019/Pink-Crikvenica%20(1).JPG
  • Slika
  • Slika

Predavanja su održana radi razvijanja svijesti kod mladih o štetnosti, potrebi sprječavanja i pravodobnog preveniranja nasilja s naglaskom na toleranciju i prihvaćanje različitosti

FOTO: PU primorsko-goranska

U cilju prevencije ja vršnjačkog nasilja jučer, 26. veljače uoči ovogodišnjeg Dana ružičastih majica u osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici održana su predavanja za ukupno 34 učenika 5a i 5b razreda.
Učenici su upoznati s događajem koji je potaknuo obilježavanje ovog Dana, a riječ je  događaju u Kanadi kada je dječak odjenuo ružičastu majicu u znak podrške oboljeloj majci te postao žrtvom vršnjačkog nasilja.
Jučerašnja predavanja održana su radi razvijanja svijesti kod mladih o štetnosti, potrebi sprječavanja i pravodobnog preveniranja nasilja s naglaskom na toleranciju i prihvaćanje različitosti. Učenicima su objašnjeni pojmovi: bulling, fizičko zlostavljanje, psihičko zlostavljanje, socijalna izolacija i cyberbullyng.
Tijekom predavanja učenici su aktivno sudjelovali raspravljajući o korištenju suvremene tehnologije, opasnostima koje se kriju na društvenim mrežama i posljedicama nasilja. Objašnjeno im je što moraju poduzeti ako su žrtve nasilja preko interneta ili u neposrednom kontaktu sa vršnjacima te da se osim roditeljima, učiteljima ili drugima koji im mogu pomoći, u svakom trenutku s povjerenjem mogu obratiti policiji.
Na području Policijske postaje Crikvenica ova predavanja će tijekom današnjeg dana i sutra biti održana i za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici te osnovnih škola u Novom Vinodolskom, Bribiru i Triblju.
Danas na sam dan Dana ružičastih majica bit će održana tematska radionica u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području Grada Rijeke, dok će danas i sutra u više mjesta na području policijskih postaja u sastavu Policijske uprave primorsko-goranske biti održane prigodne preventivne aktivnosti.
 

Stranica