Aktivnosti u okviru akcije ''Manje oružja, manje tragedija''

Slika 2021/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA-bro%C5%A1ura%202.jpg

Akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja

FOTO: Ilustracija

U proteklih tjedan dana policija je evidentirala predaje minsko-eksplozivnih sredstava građana s područja Lovrana i Fužina. Tako je predano osam ručnih bombi i jedan topnički projektil koje su preuzeli službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti i uništiti prema pravilima struke.

Podsjećamo da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Ovom kampanjom želi se apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Molimo k tome građane da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Detaljne informacije o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.
 

Stranica