Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

U razdoblju od 29. kolovoza do 4. rujna 2011. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 79 prometnih nesreća, od čega je 11 bilo težih, a 68 lakših. Smrtno je stradao 44-godišnji motociklist iz Kastva, koji je dana 29. kolovoza državnom cestom DC 304 u Ćikovićima pored Kastva upravljao motociklom marke Aprilia s riječkim registarskim

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 29. kolovoza do 4. rujna 2011. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 79 prometnih nesreća, od čega je 11 bilo težih, a 68 lakših.

Smrtno je stradao 44-godišnji motociklist iz Kastva, koji je dana 29. kolovoza državnom cestom DC 304 u Ćikovićima pored Kastva upravljao motociklom marke Aprilia s riječkim registarskim oznakama. Zbog neprilagođene brzine nakon pretjecanja izgubio je kontrolu nad upravljanjem, pao s motocikla i podletio pod teretno vozilo Peugeot Boxer riječkih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak iz Matulja. Motociklist je preminuo na mjestu događaja.

Teže je ozlijeđeno 12 osoba, a lakše 18. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 1 014 300 kn. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka, 22 stranca i 8 alkoholiziranih vozača. Kod 50 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 ‰.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 38-godišnjak iz Crikvenice. Dana 3. rujna oko 19 sati upravljao je osobnim vozilom Volkswagen Golf  riječkih oznaka te se kretao crikveničkom ulicom Podšupera. Dolaskom u oštri nepregledni lijevi zavoj 38-godišnjak prelazi u suprotnu prometnu traku i prednjim desnim djelom vozila udara u nadolazeći Audi A3 zagrebačkih oznaka, kojim je upravljala 25-godišnjakinja iz okolice Zagreba. 38-godišnjak je nakon sudara napustio mjesto nesreće te ga je crikvenička policija pronašla na kućnoj adresi. Alkotestiranjem mu je izmjereno 3,20 ‰, a utvrđeno je da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. U nesreći je nastupila materijalna šteta od oko 10 000 kn te nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 38-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog.



Stranica