Kaznene prijave vozačima

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

Osim što je upravljao za vrijeme izrečene zabrane, vozilom marke daihatsu – bez registarskih oznaka i kojemu je istekao rok važenja prometne dozvole, izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,33g/kg.

 FOTO:ilustracija

Protiv ukupno  petorice Riječana, Policijska uprava primorsko-goranska podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude".

Radi se o vozačima koji su ovog tjedna zatečeni na riječkim prometnicama prilikom upravljanja motornim vozilima, i to za vrijeme izrečene im zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima. Među njima je i 49-godišnjak kojega je jučer, 31. kolovoza prometna policija zatekla u Ulici Draga brig. Osim što je upravljao za vrijeme izrečene zabrane, vozilom marke daihatsu – bez registarskih oznaka i kojemu je istekao rok važenja prometne dozvole, izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,33g/kg.

Ovakvi vozači zasigurno ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, kao i svoju vlastitu sigurnost. Za istaknuti je i 24-godišnjaka kojeg je policija zaustavila u Ul. Plase u Rijeci. Upravljao je vozilom peugeot 306 bez položenog vozačkog ispita, a zbog činjenja istog prekršaja više je puta sankcioniran.



Stranica