11 nedozvoljenih glisiranja

Slika Picture-116.jpgmore.jpg

Zatekli su u akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba, te na području Klenovice, ukupno jedanaest plovila koja su glisirala uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. U nedozvoljenom glisiranju zatečeno je tako pet plovila kojima su upravljali njemački državljani, dva iz Italije, dok su preostali prekršitelji državljani Mađarske, Češke, Austrije i Slovenije.

 FOTO:PU PG

U protekla tri dana policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka zatekli su u akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba, te na području Klenovice, ukupno jedanaest plovila koja su glisirala uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. U nedozvoljenom glisiranju zatečeno je tako pet plovila kojima su upravljali njemački državljani, dva iz Italije,  dok su preostali prekršitelji državljani Mađarske, Češke, Austrije i Slovenije.

Navedenim su počiniteljima sukladno odredbama Pomorskog zakonika  izrečene novčane kazne u iznosu od 500 do 1 000 kuna. 

Pomorska policija će i nadalje poduzimati niz  pojačanih mjera  u nadzoru prometa na moru, a sve u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru na što višu razinu.



Stranica