Tjedno izvješće o prometu

Slika alkotest02.jpg

U razdoblju od 15.do 22. kolovoza na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 97 prometnih nesreća, od čega su 4 bile teže, a 93 lakše.   

FOTO: Ilustracija

U razdoblju od 15.do 22. kolovoza na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 97 prometnih  nesreća, od čega su 4 bile teže, a 93 lakše. 

Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 4 osobe, a lakše 26 osoba. 

Materijalna šteta je procijenjena na oko 869 400 kuna. 

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka i 36 stranih državljana, dok je 10 sudionika prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola.

Kod 32 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.   

Tako je dana 20. kolovoza oko 13, 00 sati Riječanin, starosti 46 godina pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg upravljao osobnim vozilom Dacia krećući se Krešimirovom ulicom u Rijeci u smjeru Žabice. Dolaskom do pružnog prijelaza nije se zaustavio uslijed čega je rampa za zaustavljanje prometa, a koja se upravo počela spuštati, udarila u navedeno vozilo. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće, ali je ubrzo pronađen te je također utvrđeno kako je upravljao vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 46-godišnjak iz Rijeke koji je dana 16. kolovoza oko 3,20 sati zatečen u ulici Riva u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom marke Hyundai. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,07 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom Riječanin je zadržan te prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica