Stranac zatečen u provali

Slika provale/madjar_krk_mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Policijske postaje Krk uhvatili su 28. srpnja 36-godišnjeg državljanina Mađarske, nakon provale u turističku agenciju u Malinskoj.

Provalnika su u provali zatekli djelatnici komunalnog društva iz Malinske, koji su ga pokušali zadržati na mjestu događaja do dolaska policije. Stranac im je pobjegao, ali ga je ubrzo uhvatila policija, koja je utvrdila da je provalio u turističku agenciju, a zatim i u sef unutar agencije. Pokušavajući pobjeći počinitelj je ostavio na mjestu događaja torbu s provalničkim alatom i elektronskom opremom. Koristio je Audi A4 mađarskih nacionalnih oznaka koji je naknadno pretražen te je u automobilu pronađena veća količina provalničkog alata.

Zbog neprijavljenog boravka u Republici Hrvatskoj 36-godišnjak je novčano kažnjen uručenjem općih prekršajnih naloga, a zbog neposjedovanja novčanih sredstava i nemogućnosti objašnjenja svrhe ulaska i boravka u Hrvatsku temeljem Zakona o strancima 36-godišnjaku je otkazan kratkotrajni boravak u zemlji te mu je izdana zapovijed o napuštanju teritorija Republike Hrvatske.

Krčka policija u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem rasvjetljavanja sličnih provala na području ove Policijske uprave, a zbog počinjene teške krađe 36-godišnji stranac se kazneno prijavljuje Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.



Stranica