Zabilježeno u akciji na moru

Slika brod.JPG

U nedjelju, 31. srpnja provedena je zajednička akcija na moru pomorske policije Policijske uprave primorko-goranske i Lučke kapetanije Rijeka. U akciji koja se provela u vremenu od 10,00 do 17,00 sati sudjelovalo je pet plovila pomorske policije i isto toliko plovila Lučke kapetanije.

 FOTO:ilustracija

U nedjelju, 31. srpnja provedena je zajednička akcija na moru pomorske policije Policijske uprave primorsko-goranske i Lučke kapetanije Rijeka. U akciji koja se provela u vremenu od 10,00 do 17,00 sati sudjelovalo je pet plovila pomorske policije i isto toliko plovila Lučke kapetanije Rijeka.

Pomorska policija kontrolirala je ukupno 55 plovila od čega su 32 plovila strane zastave, a 22 plovila su pod hrvatskom zastavom. Također je kontrolirano i 159 osoba među kojima 83 stranih državljana i 76 državljana Republike Hrvatske. Tijekom provedene kontrole policija je utvrdila 27 prekršaja koji se odnose na nedozvoljena glisiranja, a čak 26 odnosi se na prekršaje  koje su počinili strani državljani. Među njima za izdvojiti je njemačke državljane s ukupno 13 prekršaja glisiranja , slijede po četiri počinitelja iz Austrije i Nizozemske, dok su preostali prekršitelji iz Italije, Slovenije, Poljske i Hrvatske.

Pored navedenoga pomorska policija i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka utvrdili su još i 43 ostala prekršaja iz domene pomorstva i ribarstva. Protiv svih počinitelja podnose se odgovarajuće prijave.

Na kraju valja napomenuti da je zajednička akcija provedena u cilju zaštite i sigurnosti svih sudionika u pomorskom prometu, ali i u cilju prevencije stradavanja nesreća na moru, povećanja sigurnosti kupača i sigurnosti na moru cijelog akvatorija u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske. Ovakve aktivnosti pomorske policije i Lučke kapetanije i dalje će se intenzivno nastaviti u nastavku turističke sezone.



Stranica