Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

U razdoblju od 27. lipnja do 3. srpnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 89 prometnih nesreća, od čega su 4 bile teže, a 85 lake.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 27. lipnja do 3. srpnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 89 prometnih  nesreća, od čega su 4 bile teže, a 85 lake. 

Smrtno su stradale dvije osobe. Radi se o 65-godišnjem vozaču iz Zagreba koji je stradao na autocesti Rijeka-Zagreb, te 32-godišnjem vozaču motocikla iz Rijeke koji je preminuo od posljedica  prometne nesreće koja se dogodila u blizini mjesta Mavrinci.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 5 osoba, a lakše 26 osoba. 

Materijalna šteta je procijenjena na oko 943 700 kuna. 

U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka i 20 stranih državljana, dok je 16 sudionika prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola.

Kod 52 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.   

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 52-godišnjak s područja Bakra. On je 29. lipnja oko 22,10 sati zatečen u Supilovoj ulici u Delnicama dok je upravljao osobnim vozilom Renault twingo,  riječkih registarskih oznaka. Nakon što ga je policija zaustavila izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,96 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom vozač je zadržan, a poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti cestovnog prometa protiv njega je podnijet optužni prijedlog.



Stranica