37 pješaka u prekršaju

Slika PROMET/zapa-mala.jpg

FOTO: PU PG 

Danas je u vremenu od 10,00 do 13,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske održana akcija pod nazivom „ Zaštita pješaka u prometu“.

Za vrijeme trajanja ove preventivno - represivne akcije policijski službenici su posebno nadzirali vozače motornih vozila u blizini obilježenih i izvan obilježenih pješačkih prijelaza, kao i kretanje pješaka na prometnicama.

Utvrđeno je kako je 17 pješaka prelazilo kolnik dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake, a 20 pješaka je kolnik prešlo izvanobilježenog pješačkog prijelaza. Zbog nepoštivanja prometnih propisa policija je pješacima uručila 20 prekršajnih naloga, 3 novčane kazne i 14 pisanih upozorenja.

Valja istaknuti  kako za vrijeme provođenja ove akcije nije bilo stradavanja pješaka u prometnim nesrećama.

Tijekom akcije u kategoriji vozača motornih vozila evidentirana su  44 prekršaja i to zbog nepoštivanja prednosti prolaska pješaka, prolaženja pored drugog vozila koje je propustilo pješake i zbog ugrožavanja pješaka prilikom skretanja. Izdano je 36 prekršajnih naloga vozačima,  izrečene su 4 novčane kazne i izdana 4 pisana upozorenja.

Pješaci, posebice oni starije životne dobi (uz vozače mopeda i motocikla) predstavljaju najugroženiju skupinu sudionika u prometu. Policija stoga i ovom prilikom upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa.



Stranica