Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika uhicenik05.jpg

FOTO: Ilustracija

Opsežno kriminalističko istraživanje policijskih službenika III. policijske postaje Rijeka nastavljeno je u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Opatija.  Provedenim kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su trojica Riječana, starosti 18, 27 i 29 godina, 20-godišnjak iz Omišlja i 21-godišnjak iz Delnica.  

Utvrđeno je kako su tijekom siječnja i veljače na području Matulja počinili tri teške krađe i krađu na štetu tri tvrtke s ovog područja i Hrvatskih željeznica. Otuđili su veću količinu bakra i mesinga, akumulator, 100 litara dizelskog goriva, oko 950 kilograma bakrene žice, te više namotaja kablova za javnu gradsku rasvjetu. Također je utvrđeno kako je jedan od njih provalio u ured riječke tvrtke na području Rujevice u Rijeci iz kojeg  je otuđio kasu s manjim novčanim iznosom.

Ovim kriminalističkim istraživanjem riješena su i dva kaznena djela oduzimanja tuđe pokretne stvari. Radi se o kombi vozilu peugeot boxer (vlasništvo virovitičke tvrtke) i teretnom vozilu  zastava 80 turbo zeta (vlasništvo 53-godišnjaka iz Viškova). Vozila su ubrzo nakon što su otuđena i pronađena, te vraćena vlasnicima.

Ukupna šteta procjenjuje se na 123 182 kune.  

Sva petorica će biti kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.



Stranica