Spriječeni u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice

Slika granicna_policija01.jpg

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa 3. ožujka oko 19 sati na graničnom prijelazu Pasjak uočili su osobni automobil Fiat Croma talijanskih nacionalnih oznaka koji je došao iz pravca Slovenije te se zaustavio na parkiralištu graničnog prijelaza na hrvatskoj strani.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa 3. ožujka oko 19 sati na graničnom prijelazu Pasjak uočili su osobni automobil Fiat Croma talijanskih nacionalnih oznaka koji je došao iz pravca Slovenije te se zaustavio na parkiralištu graničnog prijelaza na hrvatskoj strani. Nakon zaustavljanja iz vozila su se tri osobe trčeći udaljile u pravcu šume i granične crte sa Slovenijom. Policijski službenici su u šumskom predjelu dostigli spomenute osobe, spriječivši ih u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao 63-godišnji Talijan, a da su osobe koje su pokušale nezakonito prijeći granicu 33 i 46-godišnji Albanac i 44-godišnja Albanka. Talijanski vozač i albanski državljani prekršajno su prijavljeni Prekršajnom sudu u Opatiji.

Istog dana oko 21 sat u šumi između mjesta Pasjak i međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Pasjak policijski službenici zatekli su dva Afganistanca u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Provjerom je utvrđeno kako su 21 i 16-godišnjak prethodno zatražili azil u Republici Hrvatskoj. Zbog počinjenog prekršaja podnosi se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Opatiji.



Stranica