Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreća, od čega su 3 bile teže, a 52 lakše.

FOTO: Ilustracija 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih  nesreća, od čega su 3 bile teže, a 52 lakše.

Nažalost, evidentirana je i prometna nezgoda sa smrtno stradalom osobom. Podsjećamo, u nedjelju 6. veljače smrtno je stradao 36-godišnji Riječanin koji je upravljao neregistriranim motociklom marke Kawasaki Ninja zx7r.

U prometnim nesrećama teško su ozlijeđene 2 osobe, a lakše 24. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 391 700 kn. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 6 pješaka.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 8 alkoholiziranih vozača, a kod 41-og vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 54-godišnjak iz Viškova. Prometna ophodnja zaustavila ga je u Rijeci, u Ulici Ivana Ćikovića Belog u subotu 5. veljače oko 19 sati, dok je upravljao osobnim automobilom Fiat Ducato Panorama, riječkih registarskih oznaka i kretao se iz smjera Srdoča prema Zametskoj ulici. Testiranjem na alkohol utvrđena mu je koncentracija od 2,60 promila alkohola u krvi. Također je utvrđeno kako je 54-godišnjak upravljao vozilom iako mu je u travnju 2010. godine izrečena pravomoćna zaštitna mjera trajne zabrane upravljanja motornim vozilom. Ovaj vozač je zadržan u Postaji prometne policije Rijeka do prestanka djelovanja alkohola, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Rijeci. Isto tako protiv ovog  54-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.



Stranica