„Živim život bez nasilja“: Likovni rad učenika OŠ „Pećine“ iz Rijeke osvojio prvo mjesto

Slika najbolji rad.jpg

Likovni rad skupine učenika 6. razreda OŠ „Pećine“ iz Rijeke osvojio je prvo mjesto za najbolji rad na temu nasilja u kampanji „Živim život bez nasilja“.

FOTO: PU P-G

Likovni rad skupine učenika 6. razreda OŠ „Pećine“ iz Rijeke osvojio je  prvo mjesto za najbolji rad na temu nasilja u kampanji „Živim život bez nasilja“.

Podsjećamo kako su  Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj, zajedno s partnerima od 8. do 24. studenoga na području Republike Hrvatske proveli kampanju usmjerenu na podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnju kulture nenasilja među mladima. Tijekom kampanje Agencija za odgoj i obrazovanje raspisala je natječaj za izradu likovnih radova na temu nasilja.

U  završnici natječaja sudjelovalo 60 najboljih radova učenika iz 20 županija koji su prethodno izabrani na nivou svojih županija. Najbolje radove odabrala je komisija u sastavu: akademski slikar Vladimir Blažanović, voditelj Muzeja policije Željko Jamičić i Mirjana Tomašević Dančević iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Do uručivanja nagrada, 21. prosinca, radovi će biti izloženi u prostorijama Ujedinjenih naroda u Zagrebu na Radničkoj cesti.  

Učenicima 6. razreda OŠ „Pećine“ i njihovoj učiteljici likovne kulture Suzani Kljuš, te cijeloj OŠ „Pećine“ čestitamo na osvojenom  prvom mjestu.



Stranica