Tjedno izvješće o prometu

Slika Ilustr/policajac_promet.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 92 prometne nesreće, od čega je 6 bilo težih, a 86 lakših.

FOTO: Ilustracija 

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 92 prometne nesreće, od čega je 6 bilo težih, a 86  lakših. Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 8 osoba, a lakše 18 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 922 300 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 6 pješaka i 9 stranih državljana.

Alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 8. Alkotestirano je 381 vozača, a kod njih 59  je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 56-godišnjak iz okolice Jelenja. Dana 7. prosinca oko 14,00 sati  zatečen je na području Škalnice  kako upravlja osobnim vozilom marke volvo, riječkih registarskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,07 g/kg. Zbog opasnosti da nastavi upravljati pod utjecajem alkohola  priveden je u Postaju prometne policije. Također, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa o cestama ovaj 56-godišnjak je doveden na Prekršajni sud u Rijeci poradi provođenja prekršajnog postupka.



Stranica