Uhićen 42-godišnjak

Slika lisice01.jpg

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim državljaninom Bosne i  Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela  razbojničke krađe i zlouporabe opojnih droga.

Utvrđeno je kako je dana 22. studenog u prijepodnevnim satima, u  Istarskoj ulici u Rijeci provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjaka iz Rijeke. Prilikom provale zatekla ga je kćerka vlasnika i njen prijatelj, Riječanin, starosti 27 godina kojega je metalnom polugom udario u lijevu ruku, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Iz kuće je ukrao novac, video kameru, te druge predmete. Šteta je procijenjena na 23 tisuće kuna. Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Valja spomenuti da su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave adarske zatekli  vog 42-godišnjaka i to na području Posedarja.  U daljnjem postupanju policije utvrđeno je kako se potražuje poradi osnovane sumnje na počinjenje  više kaznenih djela. Također je utvrđeno kako na području Hrvatske boravi ilegalno budući  mu je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Rijeci izrečena sigurnosna mjera protjerivanja s teritorija Republike Hrvatske u trajanju od 10 godina. Dana 25. studenog 42-godišnjak je doveden u Policijsku upravu primorsko-goransku na kriminalističko istraživanje.

Također, u neovlaštenom posjedu kod ovog 42-godišnjaka  pronađeno je 49 komada tableta helex.

Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe i zlouporabe opojnih droga, 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine bit će priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica