Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega su bile 3 teže, a 75 lakših.

FOTO: Ilustracija

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega su  bile 3 teže, a 75 lakših. Nije bilo smrtno stradalih osoba

U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 4 osobe, a lakše 10.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 794 900 kn.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 8 pješaka i 2 stranca.

Ukupno je alkotestirano 545 vozača, a kod njih  58 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 4.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 44-godišnjak iz Baške. Dana 14. studenog 2010. godine oko 00,10 sati zaustavljen je u mjestu Baška, u Ulici Kralja Zvonimira, dok je upravljao osobnim vozilom marke VW, zagrebačkih registarskih oznakaIzmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,85 g/kg, te je priveden u prostorije Policijske postaje Krk do prestanka djelovanja opojnog sredstva - alkohola.  Protiv ovog 44-godišnjaka nadležnom Prekršajnom sudu u Krku redovnim je putem podnijet  optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica