Požar teglenice u brodogradilištu

Slika pozar05.jpg

Dana 13. studenog, oko 16,00 sati izbio je požar na stranoj teglenici, koja se nalazi na remontu u brodogradilištu u Kostreni. Policijski službenici III. Policijske postaje Rijeka dolaskom na mjesto događaja zatekli su vatrogasce JVP Centar i JVP Vežica kako gase požar na nizozemskoj teglenici, dužine 60 m, nosivosti 664 BRT.

Foto: Ilustracija

Dana 13. studenog, oko 16,00 sati izbio je požar na stranoj teglenici, koja se nalazi na remontu u brodogradilištu u Kostreni. Policijski službenici III. Policijske postaje Rijeka dolaskom na mjesto događaja zatekli su vatrogasce JVP Centar i JVP Vežica kako gase požar na nizozemskoj teglenici, dužine 60 m, nosivosti 664 BRT. Požar je izbio u brodskom skladištu (štivi) teglenice i ugašen je oko 19,30 sati.

Policijski službenici utvrdili su da je istog dana oko 15 sati 25-godišnji Nizozemac, inače član posade spomenute teglenice, vario u spomenutoj štivi. Po završetku varenja, varioc je ostavio prostor bez nadzora, zatvorivši za sobom vrata. Nakon varenja požar se razbuktao uništivši uređaje i rezervne dijelove u štivi. U požaru nema ozlijeđenih, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 146 000 kn.



Stranica