Pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja

Slika palica01.jpg

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske će dana 30. listopada 2010., u subotu, u vremenu od 12 do 17 sati na cestama provesti pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja, s ciljem podizanja razine sigurnosti

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske će dana 30. listopada 2010., u subotu, u vremenu od 12 do 17 sati na cestama provesti pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja, s ciljem podizanja razine sigurnosti na zadovoljavajuću razinu.

Pojačani nadzor provesti će se na području cijele Primorsko-goranske županije. Za vrijeme trajanja pojačanih aktivnosti, prometna policija također će sankcionirati i druge prekršaje, posebno one koje za posljedicu imaju najteža stradavanja (vožnja pod utjecajem alkohola i opojnih droga, vožnja bez položenog vozačkog ispita, oduzimanje prednosti prolaska u raskrižjima, upravljanje neispravnim, neregistriranim i neosiguranim vozilima i dr.).

Spomenuta akcija policijskih službenika za sigurnost cestovnog prometa provesti će se istovremeno i na području Policijske uprave istarske.

Napominjemo da su na području Policijske uprave primorsko-goranske samo tijekom rujna ove godine zabilježene 304 prometne nesreće, u kojima su poginule 3 osobe, 66 s ozlijeđenim osobama i 235 s materijalnom štetom. Pod utjecajem alkohola bila su 32 sudionika u prometu, što u ukupnom broju iznosi 6%.

Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na dodatan oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa, kako bi se izbjegle sve neželjene posljedice.



Stranica