Uhvaćeni "šibicari"

Slika sibic2.jpg

upozoravamo građane neka ne nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se prevaranti koriste. U slučaju sumnjivih ponašanja pojedinaca pokušajte zapamtiti što više detalja fizičkog izgleda, odjeće, te vozila s kojima se takve osobe koriste. Također, posebnu pozornost obratite i na osobe koje se nalaze u vašoj blizini prilikom korištenja bankomata. Ukoliko je počinjeno kazneno djelo ODMAH izvijestite policiju na 192.

FOTO: PU-PG

Policijski službenici Policijske postaje Delnice dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zagrepčana i jednim Osječaninom, starosti 65, 63 i 56 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje razbojničke krađe.

Utvrđeno je kako su jučer oko 7,00 sati na odmorištu u Ravnoj Gori putnike iz parkiranog autobusa pozivali na igru „šibicarenje“  i klađenje.  Za to vrijeme dvojica „šibicara“ su prišli 31-godišnjakinji iz Pule, inače putnici iz autobusa, te joj iz ruku oteli 3 000 kuna koje je upravo podignula na bankomatu.  Dok je pokušavao pomoći supruzi, od 36-godišnjeg Puljanina oteli su sunčane naočale te njega i suprugu odgurnuli, nakon čega su se sva trojica osobnim automobilom marke Citroen C-5, osječkih registarskih oznaka udaljili u nepoznatom pravcu.

Vrlo brzo u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom su zaustavljeni i dovedeni u Policijsku postaju Delnice.

Kod ove trojice pronađen je oteti novac koji je vraćen bračnom paru iz Pule, dok sunčane naočale nisu pronađene. Ukupna šteta cijeni se na oko 4 300 kuna.

Protiv dvojice Zagrepčana i jednog Osječanina nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Delnicama podnosi se kaznena prijava redovnim putem zbog osnovane sumnje na počinjenje razbojničke krađe.

Također, Prekršajnom sudu u Delnicama podnosi se optužni prijedlog  zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (kockanje), te im je izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja odmorišta benzinskih i autobusnih postaja na području Delnica i Ravne Gore.

I ovom prilikom upozoravamo građane neka ne nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se prevaranti koriste. U slučaju sumnjivih ponašanja pojedinaca pokušajte zapamtiti što više detalja fizičkog izgleda, odjeće, te vozila s kojima se takve osobe koriste. Također, posebnu pozornost obratite i na osobe koje se nalaze u vašoj blizini prilikom korištenja bankomata. Ukoliko je počinjeno kazneno djelo ODMAH izvijestite policiju na 192.



Stranica