Otkriven još jedan član grupe provalnika

Slika pajser.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Trećom policijskom postajom Rijeka i Policijskom upravom istarskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-ogodišnjim državljaninom RH iz okolice Labina, zbog počinjenja desetak teških krađa, ili teških krađa u pokušaju na području ove PU.

Da podsjetimo, u ranim jutarnjim satima u lipnju i srpnju ove godine tada nepoznati počinitelji izvršili su provale u obiteljske kuće i stanove na području Opatije, Rijeke, Kostrene i Hreljina. U objekte su  ušli na razne načine: provalom ulaznih vrata, uskakanjem  preko balkona, forsiranjem prozora i slično, a sve to u gluho doba noći dok su ukućani spavali u svojim kućama. Pretraživši sve prostorije domogli su se kuna, eura, bankovnih kartica, podataka o PIN brojevima, mobilnih telefona, prijenosnih računala, nakita, ručnih satova, osobnih dokumenata, pa i ključeva osobnih automobila koji su bili parkirani u dvorištima ili garažama spomenutih obiteljskih kuća. U nekoliko slučajeva podigli su veće količine gotovine s bankomata, korištenjem ukradenih kartica i podataka o PIN-u.

Tako su u Opatiji nakon provale ukrali Mercedes, u Kostreni Hondu Accord, a na Hreljinu Opel Merivu. Sva tri vozila su pronađena neoštećena; 2. srpnja Honda u Rijeci u Ulici Slaviše Vajnera Čiče, 10. srpnja Opel u blizini naplatnih kućica Oštrovica, i naposlijetku 30. rujna Mercedes na parkiralištu u Ulici Pavlovac u Opatiji.

Utvrđeno je da je u počinjenju navedenih provala sudjelovao i 45-godišnjak iz okolice Labina, koji je bio vozač četveročlanoj skupini albanskih državljana starosti od 27 do 31 godine. Spomenuta skupina je prijavljena općinskom državnom odvjetništvu u Puli i u Rijeci zbog više desetaka provalnih krađa na području istarske i naše policijske uprave. Od četveročlane provalničke skupine dvojica se nalaze u istražnom zatvoru u Puli, a dvojica su u bijegu. Protiv 45-godišnjaka se zbog počinjenih teških krađa nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se posebno izvješće redovnim putem.



Stranica