Prometna akcija "Prvi koraci u prometu"

Slika /poligon-mala1.jpg

FOTO: PU P-G 

U Domu mladih u Rijeci danas je započelo provođenje akcije Prvi koraci u prometu.  Prvog dana nastavi su prisustvovali učenici prvog razreda OŠ Brajda iz Rijeke.

Povodom početka programa prisutne je pozdravio ravnatelj Doma mladih, Mario Kajapi. Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Boris Skeledžić  naglasio je važnost prometne kulture u svakodnevnom životu, a obraćajući se prvašićima istaknuo kako je ovo  tek početak jer  se stjecanje  znanja o prometu nastavlja tijekom cijelog života.

Početku programa nazočili su također Zdravko Lisac ispred Primorsko-goranske županije, te Livio Hubička ispred HAK-a.

Uz djelatnike Doma mladih Josipa Šarliju i Igora Crnkovića, u praktičnom dijelu nastave na prometnom poligonu sudjelovao je policijski službenik  za cestovnu prometnu preventivu Boris Barić.

Akcija Prvi koraci u prometu je nastavak aktivnosti Poštujte naše znakove koju prometna policija provodi početkom školske godine u 1. razredima osnovnih škola. Akcijom će biti obuhvaćeno 2 405 učenika osnovnih škola s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Tijekom cijele školske godine kroz jednodnevnu nastavu (u prometnom kabinetu i na prometnom poligonu) učenici će učiti o kretanju od kuće do škole, pravilnom prelaženju preko pješačkog prijelaza, vožnji biciklom i drugim temama bitnim za povećanje sigurnosti djece u prometu.

U ovoj školskoj godine akcija  Prvi koraci u prometu održat će se trinaesti put, te je suradnja i sudjelovanje djelatnika prometne policije u ovim aktivnostima već tradicionalno.



Stranica